Hour of code

54a38645d4Met deze gratis website leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. De rode vogel moet commando’s krijgen om het groene biggetje te pakken. Je kunt hem commando’s geven als: links, rechts, naar boven of naar beneden, maar ook kun je opdrachten laten herhalen en opdrachten als wat doe je als je bij een hoek komt. Er zijn 20 levels en aan het eind krijg je een certificaat.

In deze gedigitaliseerde wereld heb je de toekomst als je digitaal vaardig en creatief bent. Het bedrijfsleven heeft een tekort aan goede ict’ers en de vraag naar programmeurs zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Niet voor niets leren kinderen in landen als Zweden en Engeland al op de basisschool programmeren, in dat laatste land is het zelfs verplicht.

Met Codekinderen proeven leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van verschillende apps, sites en programma’s die creatief en logisch denken stimuleren en die inzicht geven in de broncode achter de apparaten die ze dagelijks gebruiken. Met de toegankelijke aanpak van Codekinderen hopen we leerlingen enthousiast te maken voor programmeren en een eventuele drempelvrees bij leerkrachten weg te nemen.

opzet code uur